Over ons

Cindy en AmziHet nieuwe Restaurant Cornelia aan de Markt in Nootdorp is voor iedereen. “Wij denken niet in doelgroepen. Jong en oud is hier welkom. De mensen die hierboven wonen net zo goed als de jonge mensen uit de sportschool”, aldus eigenaar Amzi Smith die samen met zijn vrouw Cindy de zaak heeft opgezet.

De twee werken hun hele leven al in de horeca. Cindy is op haar vijftiende bij Van der Valk begonnen en Amzi werkt zijn hele leven al in strandtenten. Samen hebben ze al een jaar of vijf de goed draaiende strandtent Zon & Zand in Hoek van Holland. Dat ze nu in Nootdorp zijn begonnen en de strandtent te koop hebben gezet, heeft vooral te maken met de gezondheid van de moeder van Cindy cq de schoonmoeder van Amzi.

Zij is in een revalidatiecentrum herstellende van een ernstige ziekte en heeft straks extra zorg nodig van Cindy en haar gezin. Deze vrouw van 71 is de aanleiding voor Restaurant Cornelia en tegelijk ook de ‘naamdrager’. Ze heet Cornelia en zo heet dus ook het nieuwe laagdrempelige restaurant.

Amzi en Cindy gaan de zaak vooral zelf runnen, waarbij het uitgangspunt is dat altijd een van de twee aanwezig is. Dat is goed voor de opbouw van de relaties met de klanten en voor de continuïteit van de zaak. “We willen veel zelf doen. We doen geen gekke dingen. En we willen een prima arsenaal aan gerechten presenteren voor lunch en diner. Voor zowel vleeseters, vegetariërs als veganisten. Wat ik al zei: iedereen is welkom hier en mag zich welkom voelen.”

Cindy en Amzi hebben het restaurant helemaal opnieuw ingericht. Ze hebben daarbij vooral met pasteltinten gewerkt. Cindy is met het behang begonnen en van daaruit heeft ze de verdere inrichting bepaald. De tafels zijn allemaal door het gezin Smith ontworpen en gemaakt. Amzi wilde het onbewust of bewust niet te krap allemaal. Er zit lekker veel ruimte tussen de tafels die gemiddeld allemaal groter zijn dan de standaard. Een tweepersoonstafeltje is normaal 70 bij 70 maar bij Cornelia is het 90 bij 90 centimeter.

Akoestisch is het streven een goed evenwicht tussen achtergrondmuziek en de conversatie tussen de gasten. Het menu is divers, kwalitatief hoogwaardig en heel betaalbaar. Cornelia gaat adverteren met een steeds wisselende dagverse hap voor een tientje. Heel wat bovenburen hebben al reserveringen geplaatst, ook voor verjaardagen en andere feestjes. Een goede relatie met de omgeving vinden Cindy en Amzi heel belangrijk. Amzi is altijd een ‘horecabuitenman’ geweest. Daarom praat hij met groot enthousiasme ook over het terras dat straks een plekje krijgt temidden van de nieuwe inrichting van het plein met veel groen en fruitbomen.

Cornelia heeft een mooie wijnkaart en een uitgebreide bierkaart. Verder wijst Amzi nog op de verse smoothies en op de ambachtelijke ijsthee! Al met al een mooi verhaal dus!